Doa Salamati

سه شنبه, 07 خرداد 1404 10:49

کتابچه‌ی اول - نیمه‌ی شعبان 1400

نوشته‌شده توسط
به این مطلب رای دهید
(0 رای)

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا اباصالح المهدی ادرکنی

فهرست

2. دعای فرج.

9. امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف کیست؟ (1)

5. معرفی کتاب..

7. وظایف منتظران..

9. سوالات آشنایی..

10. جهان قبل از ظهور

12. ارتباط با حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

14. توصیه به زیارت حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف

دعای فرج

بسم الله الرحمن الرحیم

حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف این دعا را به مردی زندانی آموختند که او پس از خواندن این دعا از حبس رهایی یافت و برای هر گشایشی خوب است.

اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر

اللَّهُمَّ عَظُمَ الْبَلَاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِـحَـقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلًا قَرِيباً كَلَمْـحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا  كَافِيَايَ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَايَ يَا مَوْلَانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْأَمَانَ الْأَمَانَ الْأَمَانَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِـمُحَـمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ. 

(مصباح کفعمی، ص176)‏

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف کیست؟ (1)

دوازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت هم نام و هم کنیه حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هستند؛ نام ایشان محمد بن الحسن و کنیه مبارکشان ابوالقاسم است.

القاب معروف ایشان مهدى، خاتم، منتظر، حجت، صاحب الامر، صاحب الزمان، قائم و خلف صالح است. در برخى منابع نیز بيش از ۱۸۰ لقب براى امام زمانj بيان شده است.

وی یگانه فرزند امام عسکری علیه السلام یازدهمین امام شیعیان است. امام زمان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در سحرگاه نیمه شعبان ۲۵۵ ق در سامرّا چشم به جهان گشود.

شیخ مفید در این‌باره می‌نویسد: امام پس از حضرت عسکری، فرزندش امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است که نام و کنیه‌اش مساوى با نام و کنیه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بوده، پدرش به غیر از او در باطن و ظاهر فرزندى نداشت.

تولد مخفیانه آن حضرت بی­شباهت به تولد حضرت موسی علیه السلام و حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام نیست. همان­گونه که این دو پیامبر بزرگ الهی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی فرعونیان و نمرودیان به اراده خداوند و به سلامت در کنار کاخ فرعون و نمرود متولّد شدند، حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز در حالی که مأموران خلیفه عباسی تمام وقایع خانه امام یازدهم علیه السلام را زیرنظر داشتند، در کمال امنیت و بدون آن­که دشمنان متوجه شوند، تولد یافتند.

ایشان پس از پنج سال زندگی تحت سرپرستی پدر و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال ۲۶۰ ق به دنبال شهادت حضرت عسکری علیه السلام ـ همچون حضرت عیسی علیه السلام و حضرت یحیی علیه السلام که در سنین کودکی عهده ­دار نبوّت شده بودند ـ در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده­ دار شدند.

 ایشان هم اکنون در پرده غیبت قرار دارند که در این ایام نیز شیعیانشان را به حال خود رها نفرموده و آنان را برای کسب معارف دین و احکام الهی به فقها و علمای راستین دین ارجاع داده اند. امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در جواب نامه­ای که توسط یکی از وکیلانشان به دستشان رسیده چنین نگاشته اند:

 «وَأمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعُوا فيها إلى رُواةِ حَديثِنا فَإنَّهُمْ حُجَّتى عَلَيْكُمْ وَ أنَا حُجَّهُ اللّه ِ عَلَيْهِمْ؛ امّا در رخدادهايى كه پيش مى آيد به راويان احاديث ما مراجعه كنيد، كه آنان حجّت من بر شما هستند و مـن حـجّت خــدا بـر آنـان هستـم».

(معجم احادیث المهدى عجل الله تعالی فرجه الشریف، ج ۴، ص ۲۹۴).

پس از سپری شدن دوران غیبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، به اذن خداوند با تشکیل حکومت عدل جهانی احکام الهی را در سراسر زمین حاکمیت خواهند بخشید.

معرفی کتاب

1. مکیال المکارم

مؤلف مرحوم آیت الله سید محمد تقی موسوی اصفهانی

از مقدمه ای که مرحوم سید محمد تقی بر مکیال نوشته، چنین برمی آید که از شدت عشق و علاقه ای که به حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف داشته، شبی آن حضرت را در خواب می بیند. امام تألیف این کتاب را به وی توصیه و تأکید می­فرماید و حتی نام آن را نیز «مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم» تعیین می کند

این کتاب ارزشمند دارای هشت بخش مهم است:

بخش اول: وجوب شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف؛

بخش دوم: اثبات وجود امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف؛

بخش سوم: توجهات آن‌حضرت نسبت به شیعیان؛

بخش چهارم: ویژگی‌های آن ‌حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف؛

بخش پنجم: آثار دعا برای حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف؛

بخش ششم: پنجاه زمان و هشت مکان مشخص جهت دعا برای آن‌ حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف؛

بخش هفتم: چگونگی دعا برای تعجیل ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف؛

بخش هشتم: تکالیف بندگان به خصوص شیعیان و مسلمانان نسبت به امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف.

2. آشتی با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف

نویسنده محمد شجاعی

اين کتاب درباره مسئوليت هاي ما در برابر امام زمان است. نویسنده بر این باور است که ما می­توانیم با امام زمان  عجل الله تعالی فرجه الشریف قــهر باشیم، ولی در عین حال اهل عبادت، عزاداری، عمل صالح و خیر نیز باشیم و کارهایمان هیچ ربطی به حضرت نداشته باشد و اگر داشته باشد، بسیار کم و ناچیز و غیر مؤثر باشد.

کتاب در چهار بخش تنظیم شده :

بخش اول: انسان و حیات ابدی؛

بخش دوم: غم نامه­ای از مظلومیت، تنهایی و اضطرار امام زمان علیه السلام و بی مهری­ها و بی­وفایی­‌ها و جفاهایی ما نسبت به ایشان؛

بخش سوم:  چشم اندازهای روشن از آینده انقلاب اسلامی و آینده جهان؛

بخش چهارم: وظایف عملی و نظری درباره حضرت و معنای انتظار و خدمت به حضرت

3. عصاره خلقت

نویسنده: آیت الله جوادی آملی

موضوعات کتاب عبارت­اند از: فضیلت نیمه شعبان، مراتب شب قدر، انتظار فرج، جلوه های انتظار، قرآن و عترت دو گوهر هماهنگ، در پس پرده غیبت، منافع امام غایب، اسرار نهایی غیبت، و بعد فرهنگی انتظار.

این اثر، به ذکر فضایل و برکات نیمه شعبان روز تولد امام زمانf و بحث انتظار، آثار و ابعاد مختلف آن پرداخته است.

با ذکر روایتی از رسول خداsکه فرموده: «بهترین عمل امت من انتظار فرج و گشایش از جانب خدای سبحان است، وارد بحث انتظار، آثار انتظار و ابعاد مختلف آن می شود. استاد با بهره­ گیری از روایات، انسان عصر غیبت را به دوگونه منتظر واقعی و انسان گرفتار جاهلیت و عدم شناخت تقسیم می­کند و با توجه به حدیث معرفت از امام صادقj به تبیین مفهوم معرفت و وظایف شیعه در عصر غیبت اشاره می­کند.

وظایف منتظران

شیعیان در هر دوره نسبت به معصوم و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خود وظایف و تکالیفی دارند که اگر همگان آن را رعایت کنند به مسیر حق دست یافته و راه راستی که در قرآن به آن اشاره شده است دست پیدا می­کنند. در این زمان که ولی اعظم الهی عجل الله تعالی فرجه الشریف به دلیل رفتار مردمان از دیدگان پنهان است، وظایف شیعیان از گردنشان ساقط نشده بلکه مضاعف گشته و نسبت به آن عزیز الهی علیه السلام تکالیفی دو چندان دارند.

منتخبی از بیش از 80 وظیفه‌­ای که در کتاب "پیوند معنوی با ساحت قدس مهدوی عجل الله تعالی فرجه الشریف " آمده را با هم مرور کنیم:

  • تحصیل شناخت صفات و آداب و ویژگی‌های آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • رعایت ادب نسبت به ایشان
  • اظهار محبت نسبت به آن حضرت علیه السلام به طور خاص
  • محبوب نمودن ایشان در میان مردم
  • انتظار فرج و ظهور آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • ذکر مناقب و فضائل آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • اندوهگین بودن مؤمن از فراق آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • حضور در مجالس ذکر مناقب و فضائل آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • قیام به هنگام یاد شدن نام و یا القاب آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • درخواست معرفت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از خداوند عزوجل
  • سفارش یکدیگر به صبر در زمان غیبت آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • ناشناس ماندن و پرهیز از شهرت یافتن
  • تهذیب نفس
  • اتفاق و اجتماع بر نصرت آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • مداوت به خواندن دعای غریق ( یا الله، یا رحمن، یا رحیم، یا مقلب القلوب …)
  • دعا در زمان غیبت آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • شناختن علامت‌های ظهور آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • تسلیم بودن و عجله نکردن( در امر ظهور )
  • صدقه دادن به نیابت آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • صدقه دادن به قصد سلامتی آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • رفتن به حج به نیابت آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • زیارت مشاهد رسول خدا و ائمه معصومینb به نیابت از مولایمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • استحباب اعزام نایب برای زیارت از سوی آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • سعی در خدمت کردن به آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • اهتمام ورزیدن به یاری آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • تصمیم قلبی بر یاری کردن آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف در زمان حضور و ظهور ایشان
  • تجدید بیعت با آن حضرت علیه السلام بعد از فرایض همه روزه و هر جمعه
  • صله آن حضرت علیه السلام به وسیله مال
  • دیدار شیعیان و دوستان صالح امامان علیهم السلام
  • هدیه کردن ثواب نماز به آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • اهداء قرائت قرآن به آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • توسل و طلب شفاعت از خداوند به وسیله آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • دادخواهی و توجه نمودن و عرض حاجت به آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • دعوت کردن مردم به آن حضرت عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • رعایت حقوق آن حضرت و مواظبت بر ادای آنها و رعایت وظایف نسبت به آن بزرگوار عجل الله تعالی فرجه الشریف
  • اهتمام و همت کردن در ادای حقوق برادران دینی

سوالات آشنایی 

۱- چرا امام زمان علیه السلام را نمی بینیم؟ 

چون دشمن­های حضرت می­خواهند ایشون را اذیت کنند. برای همین خدای مهربون امام را از جلو چشم­ها پنهان و ناشناس کردن.

۲- خانه امام زمان علیه السلام کجاست؟ 

امام عزیزمون خانه و جای مشخصی ندارن آخه برای اینکه دشمن ها  ایشون را اذیت نکنن و صدمه نزنن 

پدر مهربونشون امام حسن عسکری علیه السلام بهشون گفته بودن در  قسمت­های سخت کوه­ها و دور از چشم زندگی کنند و.... ، اینجوری کمتر دیده میشن و شناخته نمیشن .

3- امام زمان علیه السلام کجا هستند؟ 

چون همیشه در سفر هستن جای مشخصی ندارن و از جای امام فقط دوستای صمیمی­شون خبر دارن ولی امام مهربون وقتی کسی ازشون کمک بخواد به کمکشون میرن. 

٤- امام زمان علیه السلام چه کسانی را دوست دارند؟ 

همه کسانی که قرآن را سرمشق زندگیشون قرار می­دهند خصوصا بچه­‌ها را خیلی دوست دارند پس بیایید با هم قرآن را یاد بگیریم.

5- امام زمان علیه السلام چه می کنند؟ 

هم خدا را عبادت می­کنن و هم مردم را هدایت می­کنن. اگر کسی ازشون کمک بخواد کمکش می­کنن، تازه مهمترین کارشون آماده کردن مردم  برای اومدنشون هست چون ایشان بین مردم هستن و ممکنه مردم  ایشون را بینند ولی نشناسند .

جهان قبل از ظهور

همه ادیان توحیدی، پیروانشان را به ظهور منجی در آخر الزمان بشارت داده اند و برای آن نشانه هایی نیز آورده اند. بالاترین و بیشترین اشاره به کمیت و کیفیت نشانه ها را می توان در روایات و اخبار اهل بیت علهیم السلام درباره وضعیت جهان قبل از ظهور منجی عالم حضرت ولی عصر ارواحنا فداه دید که در این زمان آنها را به وضوح می بینیم. برای نمونه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

1. اتکاء به خود: بشر کنونی به واسطۀ تکیه به علم و تکنولوژی و اختراعات فراوان، به خود مغرور شده و گمان می کند که همۀ این علوم از دست آوردهای خود اوست؛ غافل از اینکه آنچه از موفقیت و علم و توانائی به او می رسد همگی از جانب خدای تعالی است. اعتماد به دانش و تواناییهای مختلف، انسان را به گمراهی و دور شدن از مسیر اصلی خلقتش سوق داده است.

2. ظلم، ستم و استکبار: ظلم و ستم در امور فردی، اجتماعی، حکومتی و ...  بیداد می کند. دیگر ظلم کردن به دیگران از افراد و گروهها گذشته و به کشورهای مختلف به یکدیگر ستم روا می دارند. در این بازه زمانی می توان به وضعیت کشورهایی همچون یمن، عراق، افغانستان، سوریه و ... اشاره کرد.

3. فزونی بلایای طبیعی:  گاه برای بیدار کردن و بازگرداندن انسان­ها به مسیر صحیح که همان رشد و کمال الهی است از روش هایی استفاده می شود که به ذائقه بشریت خوش نمی آید و آن بلایای طبیعی است. خدای حکیم آن را وسیله هشیاری مردم ساخته تا به او توجه کنند ولی بشر امروز را چه سود که هنوز جهت خروج از این گرفتاری ها به دنبال اسباب مادی می گردد. سازمان های جهانی گزارش داده اند که بلایای طبیعی در 50 سال گذشته 5 برابر شده است.

4. فزونی فتنه­ها و اختلافات: دسیسه چینی افراد، گروه ها، کشورها و... برای همنوعانشان زیاد شده و فتنه ها ی جدیدی را تولید می کنند؛ حتی در میان مومنین و محبین اختلاف ایجاد شده به طوری که گروه های مختلف در مقابل هم صف آرائی کرده اند و یکدیگر را دشمن می دارند و از یکدیگر بیزاری می جویند.

5. انحرافات و بدعت­ها: درجامعه گروه های مختلفی که موجب خروج مردم از دین شده به وجود آمده و عرفان های کاذب و مذاهب من درآوردی ایجاد شده که موجب انحراف اعتقادی و عملی گردیده است.

6. فاصله گرفتن مردم از دستورات الهی: به واسطه رواج شدید لهو و لعب و اسباب دوری از پروردگار، مردم از دستورات الهی فاصله گرفته اند و آن چنان سر در گریبان وسائل تفریحی برده اند که از آنچه برای آن آفریده شده اند غافل مانده اند.

7. خروج دین از مسیر الهی­اش: تفسیرها و تأویل های جدید از دین ارائه داده شده که باعث انحراف دین از مسیر اصلی اش شده و دینی جدید با رویکرد دنیا خواهی را به مردم عرضه می کنند. یکی از نمونه های آن را با نام مثل اسلام آمریکائی می شناسیم که از این دست ادیان منحرف زیاد شده است.

8. دینداری سخت: در این برهه که امام علیه السلام غائب است و دوستان اندک و دشمنان زیاد، حفظ دین از جمله مشکل ترین کارها به حساب می آید. همانطور که در روایات از آن به نگاه داشتن آتش در کف دست تعبیر گردیده است.

این عناوین تعدادی اندکی از موضوعات فراوانی است که وضعیت جهان قبل از ظهور درکلام اهل بیت علیهم السلام را به تصویر می کشد.

به امید روزی که با ظهور آن عزیزترین دوران ها، تمامی این موارد برطرف شده و انسان ها طعم واقعی کمال را درک کنند.

ارتباط با حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

سوال : چگونه می­توان با امام مهدی علیه السلام رابطه معنوی برقرار  کرد؟ 

در پاسخ باید گفت این کار بسیار ساده است. البته به شرط آن که از  همان ابتدا به دنبال دست یافتن به جایگاه­های بسیار بالایی چون تشرف خدمت آن حضرت نباشیم بلکه قدم به قدم و به تدریج این رابطه  معنوی را گسترش داده و تعمیق بخشیم. 

نخستین قدم­ها برای ایجاد ارتباط معنوی با امام عصر (علیه السلام) می­تواند با انجام برخی کارها مانند خواندن دعای عهد در هر صبحگاه  عرض سلام خدمت آن حضرت در آغاز و پایان هر روز خواندن زیارت آل­یاسین، دعای ندبه در هر روز جمعه، خواندن نماز برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، توسل به آن حضرت در مواقع سختی و مشکلات و ... شروع شود. 

همانطور که گفته شد لازم نیست همه این کارها را به یکباره و همزمان  آغاز کنیم یکی دو مورد از کارهای یاد شده را انتخاب و سعی کنیم به ­طور مرتب و مستمر آن را انجام دهیم و به تدریج کارهای دیگر را نیز به برنامه خود اضافه کن.

گفتنی است که کتابها و آثار مختلفی در زمینه وظایف و تکالیف منتظران و راه­های افزایش انس و پیوند معنوی با امام عصر (علیه السلام)  تالیف شده که در اینجا به دو مورد از آن ها اشاره می­کنیم :

۱ - «پیوند معنوی با ساحت قدس مهدوی» اثر علی اکبر همدانی که در  شصت عنوان تکالیف منتظران را متذکر می شود. 

۲ - «ميكال المكارم في فوائد الدعاء للقائم (عليه السلام)» اثر سید محمد تقی موسوی اصفهانی ترجمه سید مهدی حائری قزوینی که آن را بر  اساس توصیه امام مهدی (علیه السلام) تألیف کرده است. 

کتاب­های دیگری نیز در زمینه دعاها زیارتها، نمازها، صلوات و توسلات مرتبط با امام عصر علیه السلام نوشته شده که میتوان از آنها استفاده  کرد مانند: 

۱ - «صحيفه المهدی» جواد قیومی اصفهانی 

۲ - «صحیفه مهدیه»، سید مرتضی مجتهدی، ترجمه محمدحسین رحیمیان مجموعه مهمی از نمازها دعاها و زیارت­هایی که از ناحیه  مقدسه امام زمان (علیه السلام) صادر شده است؛ 

3- «راز و نیاز منتظران» که شامل دعاها زیارت ها و نمازهای ویژه حضرت صاحب الزمان علیه السلام است. 

این نخستین قدم در راه ایجاد ارتباط معنوی با امام عصر (علیه السلام) است و قطعا با مواظبت بر انجام واجبات و ترک محرمات و اموری که نمی­پسندند، رفته رفته روح انتظار در ما زنده­تر شده پیوند معنویمان با امام مهدی (علیه السلام) محکم­تر می­شود و با آن حضرت انس و الفتی  بیشتر پیدا می­کنیم اما پس از این مرحله باید تلاش نماییم که حضور  امام عصر ( علیه السلام) را بیش از پیش در زندگی فردی و اجتماعی خود  احساس کنیم. احساس حضور امام به این است که ما آن حضرت را  شاهد و ناظر بر رفتار گفتار و پندار خود بدانیم و هر آنچه را که خشنودی امام زمان (علیه السلام) در آن است انجام دهیم و از هر آنچه که موجب ناخشنودی آن امام می­شود دوری گزینیم. این کمترین وظیفه­‌ای است که ما در برابر حجت خدا داریم؛ همانطور که در روایتی آن حضرت نیز به صراحت انجام این وظیفه را به عهده ما گذاشته­اند. 

توصیه به زیارت حضرت علیه السلام

توسل و درخواست از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گرچه وقت خاصی ندارد ولی ائمه معصومین علیهم السلام دعاهایی را در زمان­های مختلف برای توجه به ساحت مقدس حضرت حجت d بیان کرده­اند تا همگان به محضر آن امام مهربان علیه السلام دست نیاز دراز کنند و طلب یاری نمایند.

صبح:

دعای بعد از نماز صبح با این عبارت: «بِسْمِ اللّهِ وَصَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ ...» مفاتیح الجنان، تعقیبات نماز صبح؛

زیارت هر روز صبح با این عبارت: « اللَّهُمَّ بَلِّغْ مَوْلايَ صَاحِبَ الزَّمَانِ...» مفاتیح الجنان، بعد از دعای ندبه؛

دعای عهد با این عبارت:« اللّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِيمِ...»مفاتیح الجنان،بعداز دعای ندبه.

شب­:

دعای ساعت دوازدهم [قبل از غروب] با این عبارت: « يَا مَنْ تَوَحَّدَ بِنَفْسِهِ عَنْ خَلْقِهِ...» مفاتیح الجنان، ادعیه ساعات روز؛

زیارت آل یاسین (در هر زمانی که میسّر باشد).

جمعه:

زیارت حضرت علیه السلام در روز جمعه با این عبارت: « السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ...» مفاتیح الجنان؛

صلوات ابوالحسن ضراب اصفهانی، عصر جمعه با این عبارت: «بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ...» مفاتیح الجنان، اعمال روز جمعه.

به وقت دلتنگی:

دعای فرج، دعای سلامتی، صلوات بر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، دعای دفعیّه «اللّهُمَّ ادْفَعْ عَنْ وَلِيِّكَ...»، حرز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ... و صلوات اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ.

تمامی این دعاها در کتاب شریف مفاتیح الجنان موجود است.

مشاهده 115 زمان آخرین ویرایش در یکشنبه, 12 خرداد 1404 16:52

پیام بگذارید

از وارد کردن تمامی اطلاعات ضروری که با علامت (*) مشخص شده اند اطمینان حاصل کنید. وارد کردن کدهای اِچ‌تی‌اِم‌اِل مجاز نیست.

موسسه قرآن و عترت فدک سبز طوس